LUHTI OY
Linnanherrankuja 8
00950 HELSINKI
puh: 0400454316
fax: (09) 325 3787
/ Historia
Myyntinäyttely
ma-pe klo 8-16

Historia

Luhti Oy perustettiin vuonna 1934. Koko ajan olemme toimineet Helsingissä, ensin Harjukadulla Kalliossa, sen jälkeen Lautatarhankadulla Sörnäisissä ja 50-luvun loppupuolelta alkaen Linnanherrankujalla Vartioharjussa.

Toimintamme runkona oli vuosikymmeniä puusorvaaminen ja vilkkaimpaan aikaan oli toiminnassa useita automaattisorveja. Päätuotteitamme olivat esimerkiksi puiset vetimet, sorvatut kaiteet, huonekalujen puuosat ja tietysti Mekano-lelut, joita valmistimme useita vuosia.

Koko sodan jälkeinen aika oli puusorvaamisen kulta-aikaa, koska puuosia käytettiin lähes kaikessa teollisesti valmistetuissa tuotteissa. Monet Kalliossa ja Sörnäisissä 40- ja 50 luvuilla lapsuutensa viettäneet ovat kaiholla muistelleet Luhti Oy:n takapihalta Lautatarhankadulta löytyneitä aarteita – erikokoisia puupalloja ja mitä eriskummallisimpia sorvattuja puupalikoita.

70-luvulla muovi syrjäytti puun monessa asiassa teollisuudessa ja tämä pakotti myös meidät keskittymään sorvauksen sijaan yhä enemmän perinteiseen tilauspuusepän toimintaa. Tänään toimintamme on keskittynyt kokonaan jalopuusisustamiseen, kuten portaisiin, ruokapöytiin, parketteihin ja työtasoihin. Valmistamme tuotteita useista kymmenistä eri puulajeista.

Vuosikymmenien kokemus jalopuiden käyttäytymisestä ja ominaisuuksista on tehnyt Luhti Oy:stä alalleen merkittävän osaajan ja edelläkävijän pääkaupunkiseudulle.